CONDIGNE Open NK Schaken 2017

Condigne GDBJS Oranje Transparant

Condigne Open NK Schaken : Slot dag

Het is zover de 49ste editie het Condigne Open NK Schaken is voorbij en een goede week schaken heeft een serie mooie en bloedstollende wedstrijden opgeleverd en zoals achteraf altijd blijkt een terechte winnaar. Dit alles heeft zich afgespeeld in Dieren met de heuvelrug van de Veluwe Zoom op de achtergrond. Op naar volgend jaar waarin zowel het Open Nederlands Kampioenschap Schaken als Condigne ieder hun eigen jubileum hebben te vieren.

Onze dank gaat uit naar iedereen die het Condigne Open NK Schaken mogelijk heeft gemaakt, maar in het bijzonder naar Alina L’Ami voor het maken van de bijzonder sfeervolle foto’s. Dat was het dan voor dit jaar en op naar volgend jaar. Tot dan!

Condigne Open NK Schaken Dag:4

Schakers doen hun zetten met hun handen en iedere schaker doet dat op zijn eigen manier de huisfotografe van het Condigne Open NK Schaken (Alina l’Ami) heeft dit op haar geheel eigen manier op de gevoelige plaat vastgelegd. Bekijk het filmpje maar eens.

Condigne Open NK Schaken Dag:3

Op donderdag 27 juli was er naast het schaken in de avond uren ook een nevenactiviteit. De zogeheten Popquiz o.l.v. grootmeester en voormalig toernooiwinnaar Dimitri Reinderman.

Als een volleerde discjockey en quizmaster vermaakte hij het publiek.

Team Condigne deed ook mee met 4 man.

Op naar volgende jaar, waar we goed voorbereid aan de startstreep zullen verschijnen.

 

Condigne Open NK Schaken Dag: 2

Woensdag 26 juli was de 2e ronde van het Condigne Open NK Schaken.

De foto’s zijn gedurende de speelronde in de middag gemaakt door Alina L’Ami, die naast fotograaf, zelf ook deelneemster is in de hoofdgroep.

Het is bijzonder om te zien dat het evenement aantrekkelijk is voor jong en oud.

Sport verbroedert en brengt mensen Samen.

 

Op naar nog een ruime week schaken met tal van nevenactiviteiten

 

Condigne Open NK Schaken 2017 officieel geopend.

Altijd al weten hoe de speelzaal van het Condigne Open NK Schaken er uit ziet zonder spelers. Twee enthousiastelingen hebben de speelzaal van uit wel heel bijzondere perspectieven gefilmd. En dat geeft een heel ander beeld op schaken.

 

Eduardo Iturrizaga nieuwe topper in Condigne Open Nederlands Schaakkampioenschap

DIEREN – Het Condigne Open Nederlands Kampioenschap Schaken is sterk en breed bezet.

De teller staat op negen grootmeesters en 31 buitenlandse spelers, wat gunstig is voor spelers die een meester- of grootmeesternorm willen scoren. Ex-kampioenen Dimitri Reinderman, Erwin l’Ami, Viacheslav Ikonnikov en Chanda Sandipan krijgen concurrentie van de sterke grootmeester Eduardo Iturrizaga uit Venezuela. Deze 49ste editie van het toernooi vindt plaats van 24 juli tot en met 3 augustus in Grandcafé/Zalencentrum/Sporthal Theothorne in Dieren.

De overige grootmeesters op de lijst zijn Sundar Shyam uit India, de Duitser Daniel Hausrath, de Rus Alexei Gavrilov en de Nederlander Roeland Pruijssers. Daarnaast staan er liefst veertien internationaal meesters en ook veertien FIDE-meesters op de rol. De arena waarin zij spelen wordt opgeluisterd met een fraaie nieuwe achterwand, aangeboden door hoofdsponsor Condigne.

Het evenement wordt net als vorig jaar voorafgegaan door het Nederlands kampioenschap voor veteranen en senioren, dat op zondag 16 juli begint in Theothorne. Het Condigne Open NK Schaken wordt op maandagavond 24 juli officieel geopend door burgemeester Petra van Wingerden-Boers van Rheden, voorzitter van de Koninklijke Nederlandse Schaakbond Marleen van Amerongen, en, namens stersponsor Condigne, Jeroen van Smoorenburg. Peter Boel zal voorlezen uit zijn schaakverhalenbundel Drie Paarden. Maandagmiddag beginnen de twee zesrondige toernooien al. De Open groep en de reservegroepen gaan op dinsdag 25 juli van start.

Vele van de schakers verblijven weer op de speciale schaakcamping die is ingericht bij Polysport. Er zijn een paar nieuwe aantrekkelijke nevenevenementen. ChessQueen en viervoudig Nederlands kampioene Anne Haast geeft op zaterdag 29 juli vanaf 14.00 uur voor Theothorne op het Ericaplein een simultaan voor jeugdschakers. Ton van Roon geeft op maandagavond 31 juli en dinsdagavond 1 augustus van 19.00-21.00 uur een tweedaagse scheidsrechterscursus, die ook interessant kan zijn voor ‘gewone’ schakers. Op donderdagavond 27 juli presenteert Dimitri Reinderman vanaf 20.00 uur weer zijn befaamde popquiz in grand café Theothorne, op vrijdagavond 28 juli vindt daar vanaf 19.30 uur het vijfde Open OSBO-Kampioenschap snelschaken plaats, en op zaterdag 29 juli wordt er van 10.00-16.00 uur een rapidtoernooi georganiseerd. Hans Böhm geeft op vrijdag 28 juli en op de slotdag, donderdag 3 augustus, in het grand café commentaar op de belangrijkste partijen van het Condigne Open NK, en zal ook weer deelnemen aan het snelschaaktoernooi.

In alle groepen beginnen de partijen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 3 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur, de officiële sluiting is rond 18.00 uur. De toppartijen van het Open NK zijn live te volgen op de toernooiwebsite. Dit jaar zal de verslaggeving voor de eerste maal plaatsvinden via een blog op de website, die tijdens de live-partijen wordt bijgehouden.

[Bron: website ONKSGeplaatst door R. van Dijk op 10 juli 2017

Nieuwe achterwand speelzaal

Dit is ‘m dan. De nieuwe achterwand in de speelzaal. 6 bij 20 meter
Condigne Open NK Schaken vanaf 24 juli in Dieren.

[Bron: website ONKSGeplaatst door R. van Dijk op 5 juli 2017

 

DIEREN – Er is een flinke toeloop van titelhouders en buitenlandse spelers voor het Condigne Open Nederlands kampioenschap Schaken, dat van 24 juli tot en met 3 augustus plaatsvindt in Grand Cafe / Zalencentrum / Sporthal Theothorne in Dieren. De winnaar van vorig jaar, Chanda Sandipan uit India, is weer van de partij. Hij zal zijn schaakkrachten meten met ex-kampioenen Erwin l’Ami, Dimitri Reinderman en Viacheslav Ikonnikov. Nog zeven andere grootmeesters en elf internationaal meesters hebben zich aangemeld, onder wie vele nieuwe gezichten uit India, Duitsland en Polen.

Sandipan was in 2016 de verdiende winnaar, maar op papier zijn net de Nederlandse grootmeesters Erwin l’Ami en Dimitri Reinderman de besten. Zij hebben een sterke binding met Dieren. L’Ami, die samen met zijn vrouw Alina komt, gaf in april een simultaan in scholengemeenschap Het Rhedens, Reinderman organiseert ook dit jaar een vermakelijke popquiz, ook populair bij niet-schakers, op donderdagavond – dit jaar op 27 juli. De derde Nederlandse grootmeester is Roeland Pruijssers uit Apeldoorn. Viacheslav Ikonnikov, de Open kampioen van 2014, is er ook weer bij, evenals de Duitse grootmeester Daniel Hausrath, die net als eerder zijn talentvolle pupil Valentin Buckels meeneemt. Uit Duitsland komen voorts nog twee FIDE-meesters.

Er is ook weer een ambitieuze delegatie uit India, met naast Sandipan nog grootmeesters Diptayan Ghosh, Sundar Shyam en Dhopade Swapnil. Uit Rusland komen verder nog de ervaren grootmeesters Alexei Gavrilov en Igor Naumkin, en Polen vaardigt met Lukasz Butkiewicz, Piotr Bodrowski en Michal Luch drie jonge meesters af. De sterkste Nederlanders achter de drie grootmeesters zijn Thomas Beerdsen (18) uit Apeldoorn en de 15-jarige Liam Vrolijk.

Naast Dimitri’s Popquiz zijn er verschillende nieuwe evenementen. Op woensdagavond 26 juli wordt het Open NK Probleemoplossen voor beginners georganiseerd, een laagdrempelig evenement met vermakelijke schaakpuzzels voor alle niveaus. Op vrijdagavond 28 juli is het weer tijd voor Open Snelschaakkampioenschap van de OSBO – de vijfde editie. Op de zaterdag daarna (29 juli) is er een rapidtoernooi en op diezelfde dag verzorgt Nederlands dames kampioene Anne Haast ’s middags een simultaan voor jeugdspelers. De bekende meester Hans Böhm geeft op de slotmiddag commentaar op partijen van het Condigne Open NK. Nieuw is de cursus Scheidsrechter 1, die op de avonden van maandag 31 juli en dinsdag 1 augustus wordt gegeven. Deze cursus is ook interessant voor schakers die meer willen leren over de spelregels.
Genoeg te doen dus, ook in deze laatste editie voor het jubileumtoernooi van volgend jaar, waar het organisatiecomité iets heel speciaals van gaat maken.

Alle partijen beginnen dagelijks om 13.00 uur. Op donderdag 3 augustus begint de laatste ronde om 12.00 uur. Meer informatie over dit evenement is te vinden op de website onk.schaakbond.nl. Daarop zullen ook dagelijks de toppartijen te volgen zijn en worden ’s avonds verslagen geplaatst.

[Bron: website ONKSGeplaatst door R. van Dijk op 5 juli 2017